ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

 


1ο Συνέδριο Μοτοσυκλέτας “Sustainable Ride”

 

Οι συνδιοργανώτριες εταιρείες Βe Best και Κ. Λαμάρης σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Μ.Ε. στο πλαίσιο της
«Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024» διοργανώνουν το
1
ο  συνέδριο Sustainable Ride– Bιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα: δεδομένα και προοπτικές

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την 
Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 12:00 π.μ. 
 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo-Συνεδριακή αίθουσα C2.

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ 
Το συνέδριο Sustainable Ride, στο πλαίσιο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας, θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo,  το μεγαλύτερο ελληνικό εκθεσιακό κέντρο.  
To Metropolitan Expo βρίσκεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής, λίγα μόνο λεπτά από το σταθμό του Metro και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, ενώ μέσω των πλέον σύγχρονων και ασφαλέστερων οδικών αξόνων απέχει μόλις:
• 2′ από το Αεροδρόμιο
• 35′ από το κέντρο της Αθήνας
• 15‘ από την Εθνική Οδό Αθήνας / Θεσσαλονίκης και
• 30′ από την Εθνική Οδό Αθήνας / Τρίπολης-Πάτρας
Απέχει μόλις 2’ από το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς του Metro και του Προαστιακού, με δυνατότητα απευθείας και συνεχούς σύνδεσης.

Ομιλητές Συνεδρίου

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι Υφυπουργός Υποδομών και

Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών.  Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και έλαβε το Δίπλωμα της Πολιτικού Μηχανικού. Με αυτή την ιδιότητα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων από το 1998 ως το 2019, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.

Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, ασχολήθηκε συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση. Μεταξύ άλλων, εξελέγη Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με την ΔΚΜ, την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Το 2019 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και στις 25 Ιουνίου 2023.  Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε στις 27 Ιουνίου 2023 Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.


Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Χάρης Θεοχάρης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου του 1970. Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon)-1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015. Ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (2011-2012) και δημοσίων εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών (2013-2014) αναδιοργάνωσε τη λειτουργία της Γραμματείας. Εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα μείωσε τη γραφειοκρατία. Επίσης, υλοποίησε την πλατφόρμα www.publicrevenue.gr με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και την ενίσχυση της λογοδοσίας του κράτους στον πολίτη.

Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού από το 2019 έως το 2021 και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από το 2021 έως το 2023.  Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023, επανεκλέγεται Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

 Στις 27 Ιουνίου 2023 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Οικονομικών για τα θέματα της φορολογίας.

 Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ρηγόγιαννη και πατέρας 4 παιδιών.

 

Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Λακωνία. Μεγάλωσε στο Μοσχάτο και ζει στα Νότια Προάστια με τη γυναίκα του, την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακατέ και το γιο τους Αλέξανδρο.
Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου. 
Έχει εργαστεί στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών Α.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Διετέλεσε υπεύθυνος της Μαθητικής Ανεξάρτητης Κίνησης (Μ.Α.ΚΙ.) της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου, ενεργό στέλεχος της Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ, της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων Εφοριακών (ΔΑΚΕ Εφοριακών) και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.)
Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Υπήρξε εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων.
Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου το 2006 και στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου το 2010 και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για 8 χρόνια.
Το 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε με νεώτερη απόφαση Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε έως τον Ιανουάριο του 2019.
Κατά την τετραετία 2019-2023 ήταν μέλος στις εξής Κοινοβουλευτικές επιτροπές:

•   Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

•    Ειδική Διαρκής Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

•  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής της Β3΄ Εκλογικής Περιφέρειας  Νοτίου Τομέα Αθηνών στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και επανεξελέγη στις  Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 κα της 25ης Ιουνίου 2023. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Ιωάννης Ξιφαράς είναι Γενικός Γραμματέας Μεταφορών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Μάρτιο του 2021. Υπεύθυνος για τον τομέα των μεταφορών, επιβλέπει και συντονίζει μια σειρά από έργα που σχετίζονται με την αεροπορία, τον σιδηρόδρομο, τις αστικές συγκοινωνίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη νομοθεσία, την ηλεκτροκίνηση, την οδική ασφάλεια κ.λπ. Κύριος στόχος του είναι να διασφαλίσει τη βελτίωση & τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών στην Ελλάδα προσθέτοντας παράλληλα αξία στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Διαθέτει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση έργων στους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών, της Ενέργειας και των Εξειδικευμένων Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων καθώς και στις Υποδομές Έξυπνων Εφαρμογών, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Είναι διπλωματούχος μηχανικός, απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με Διεθνή προσανατολισμό από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε Η/Υ, Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκλέγεται στην Εθνική Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, από το 2016.

Θωμάς Κακαδιάρης

Δ/ντής Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας  «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» της ΜΟΤ.Ο.Ε. Κάτοχος του International Diploma της ROSPA και Regional Examiner  για την Ελλάδα (2017).

 

 • 2011 έως 2022:  Μέλος της Επιτροπής της F.EM.Aαρμόδιας για εκπαιδευτικά θέματα και προτάσεις oδηγιών εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης.
 • 1997 -1998 και 2005-2008: Μέλος της συγγραφικής ομάδας του Υπουργείου Μεταφορών για την συγγραφή των βιβλίων εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών κάθε
  τροχοφόρου οχήματος (έκδοση Ευγενιδείου Ιδρύματος).
 • 1996-1998: Έφορος Εκπαίδευσης της
  ΜΟΤ.Ο.Ε.
 • 1993-1998, 2014 -2016 και 2020 έως 2021: Eκπρόσωπος ΜΟΤ.Ο.Ε. στην F.E.M.A.
 • 1999 και 2000: Συντονιστής για την Ελλάδα του θεσμού « European Young Rider of the Year».
 • 1995-1999: Διοργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης
  νεαρών μοτοσικλετιστών και παρουσιάσεις σε Λύκεια.
 • 1996 -1999: Διοργανωτής της εκπαίδευσης Παρατηρητών Εκπαίδευσης σε συνεργασία με εκπαιδευτές της RoSPA
 • 1999 – 2001: Πρόεδρος ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.
 • 1992 – 1996: Γ. Γραμματέας ΜΟΤ.Ο.Ε.
 • 1988 – 1999: Γεν. Γραμματέας ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.

 

 

Ο Θοδωρής Κολυδάς γεννήθηκε στις Στενιές Άνδρου, όπου και έζησε μέχρι την αποφοίτησή του από το Εμπειρίκειο Ναυτικό Γυμνάσιο το 1976. Ακολούθησαν οι Πανεπιστημιακές σπουδές στο Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αργότερα οι Μεταπτυχιακές, στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο τη Μετεωρολογία. Αρχικά απασχολήθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών για δύο χρόνια.
Ααπό το 1986 έως σήμερα εργάζεται στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και έχει περάσει από όλες της βαθμίδες της ιεραρχίας της ΕΜΥ. Έχει διατελέσει Τμηματάρχης της Μετεωρολογικής Σχολής, Διευθυντής Υπηρεσιών, Υποδιοικητής της ΕΜΥ, ενώ από το 2018 είναι Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου. Έχει εξειδικευθεί σε θέματα πολιτικής χρήσης και αξιοποίησης μετεωρολογικών δεδομένων, ενώ έχει υπάρξει εισηγητής θεμάτων Πολιτικής Προστασίας στo Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και είναι μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο ΥΚΚΠΠ. Από το 1990 έχει συνεργαστεί με πολλά ΜΜΕ και σήμερα υποστηρίζει το Star Channel ειδικά σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

O Θανάσης Τσιάνος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ( ΣΕΣ). Πολιτικός Μηχανικός  του ΕΜΠ και διαχειριστής εταιρείας Μελετών και Συμβούλων Μηχανικών . Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών  σε πάνω από 300 μελέτες συγκοινωνιακών έργων πολλές εκ των οποίων αφορούν εξαιρετικά σημαντικά και σύνθετα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι τομείς εξειδίκευσης του είναι ο συντονισμός και η διαχείριση σύνθετων μελετών, οι κυκλοφοριακές μελέτες, οι μελέτες οδοποιίας και οδικής ασφάλειας καθώς και ο συγκοινωνιακός σχεδιασμός μεγάλων αναπτυξιακών έργων / αεροδρομίων / λιμένων / σύνθετων τουριστικών επενδύσεων καθώς και η  παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε εταιρείες παραχώρησης, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Επίσης συμμετείχε / συμμετέχει σε πλήθος επιτροπών και ομάδων εργασίας σύνταξης τεχνικών οδηγιών και στρατηγικών σχεδίων σχετικών με τις μεταφορές, την βιώσιμη κινητικότητα και την οδική ασφάλεια.

Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του GetElectric.gr, με εξειδίκευση στις αγορές της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών. Από το 2005 έως σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα έντυπα και online Μέσα, ενώ καλύπτει σημαντικά εγχώρια και διεθνή events. Τα τελευταία χρόνια προωθεί ενεργά την ηλεκτροκίνηση και ιδιαιτέρως τη μικροκινητικότητα, ενθαρρύνοντας την εξάπλωση των ΕΠΗΟ, καθώς θεωρεί οτι θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα που μαστίζουν τις ελληνικές πόλεις.

Θανάσης Χούντρας

Εκπαιδευτής Ασφαλούς Οδήγησης μοτοσυκλέτας,

Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό Λιαν Καλώς και ειδικότητα στην Αντισφαίριση. Υπηρέτησε τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις ως Αλεξιπτωτιστής σε Επίλεκτο Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) ενώ από το 1983 μέχρι και σήμερα είναι δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου κυρίως σε θέματα μοτοσυκλέτας, στην τηλεόραση, περιοδικά, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ασχολήθηκε με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της Μοτοσυκλέτας επί 23 έτη, κέρδισε 3 πρωταθλήματα και δεκάδες νίκες, σημείωσε πολλές διακρίσεις, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ως μέλος Εθνικών αποστολών και εκπροσωπήσεων σε αγώνες Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού επιπέδου. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος στον υπερμαραθώνιο Rally Dakar αλλά και σε άλλες απαιτητικές διοργανώσεις του εξωτερικού.

Το 2012 ήταν βασικός ομιλητής στο Διεθνές συνέδριο προπονητικής (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) – Εισηγητής για την προπονητική στο άθλημα του motocross

Από το 1997 ασχολείται με τα θέματα της Οδικής Ασφάλειας μέσα από την εκπαίδευση των χρηστών του δρόμου. Το 1998 ίδρυσε τη δική του Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης (Riding School) εκπαιδεύοντας μοτοσυκλετιστές στην ασφαλή οδήγηση. Το 2012 ίδρυσε την Παιδική Ακαδημία για παιδιά ηλικίας από 5 ετών, δίνοντας τις βάσεις της ασφαλούς οδήγησης αλλά και προπονώντας νέους αγωνιζόμενους.

Παράλληλα τα τελευταία 20 χρόνια πραγματοποιεί Σεμινάρια για την Οδική Ασφάλεια σε όλη την επικράτεια και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, Ιδιωτικούς και Δημόσιους, εταιρείες, επαγγελματίες οδηγούς, λέσχες μοτοσυκλέτας , αλλά και σχολεία της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από ένα πρόγραμμα που σχεδίασε και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει εκπαιδευτεί σε κορυφαίες σχολές του εξωτερικού σχετικά με την οδήγηση της μοτοσυκλέτας (2002 – California Superbike School (UK), 1995 – Fasola Off Road School (Italy), 1999 Gilles Salvador Supermoto School (Italy), 2006 Lee Parks – Total Control School (UK)) στην Τεχνική και Προπονητική για αθλήματα μοτοσυκλέτας, φτάνοντας μέχρι τον βαθμό του εκπαιδευτή.

Το 2006 διαμόρφωσε την ύλη στο δικό του Riding School συνδυάζοντας τις γνώσεις του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και της οδήγησης μοτοσυκλέτας, με στόχο την κατανόηση των αιτιών που δημιουργούν τα ατυχήματα και την απόδοση εφαρμόσιμης λύσης σε κάθε ενδιαφερόμενο ώστε να μην έχει ποτέ τροχαίο ατύχημα.

To 2017 έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα, προπονητής μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το 2023 εντάχθηκε στο Διδακτικό Προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διδάσκοντας στην πρώτη σχολή Προπονητών Μοτοσυκλέτας- κατηγορίας Γ, της ΓΓΑ.

Η σχολή του, το “Riding School – Θανάσης Χούντρας” αποτελεί πρότυπο Κέντρου Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, με δικές του εγκαταστάσεις και καθημερινή λειτουργία, όλο το χρόνο.

Scroll to Top